Riskientunnistamiskoulutus (RTK)

Liikenteen vaativampiin tilanteisiin keskittyvä riskientunnistamiskoulutus (RTK) on osa lakisääteistä henkilöautokorttiin tähtäävää koulutusta. Koulutus tulee olla suoritettuna ajokokeeseen mennessä, ja koulutuksia saa järjestää autokoulut ja muut hyväksytyt oppilaitokset. Maksettuasi ja suoritettuasi kurssin, saat meiltä todistuksen suorituksesta. Todistus on oltava mukana ajokokeessa.

RTK-koulutuksen hinta

Simulaattoripainotteisesti

290
  • 4 teoriatuntia
  • Pimeän ja liukkaan ajo simulaattorissa
  • Maantie- ja taajama-ajo oikealla autolla

Autopainotteisesti

390 (sis. ratamaksun)
  • 4 teoriatuntia
  • Pimeän ajo simulaattorissa
  • Maantie-, taajama- ja liukkaan ajo oikealla autolla

Teoriaopetus

Koulutus keskittyy yleisimpien riskitilanteiden tunnistamiseen ja hallintaan. Teoriaopetuksessa keskitytään tunnistamaan sisäisiä ja ulkoisia riskitekijöitä. Voit suorittaa teoriat kätevästi verkossa paikasta riippumatta.

Ajo-opetus

Koulutukseen kuuluu neljä ajotuntia, joista pimeän ajo suoritetaan simulaattorilla. Liukkaalla ajon voi suorittaa joko autolla, tai simulaattorilla. Taajama- ja maantieajo suoritetaan oikealla autolla. Hyödynnämme koulutuksessa UAR:n ajoharjoittelurataa Vihdissä. Annamme oppilaalle ajojen perusteella kirjallisen palautteen vahvuuksista ja kehityskohteista. Oikealla autolla ajetut harjoitukset ovat erittäin tehokkaita ja asiakastyytyväisyys on niiden osalta ollut erinomaista. Mikäli ajat liukkaalla ajon oikealla autolla radalla, saat simulaattoriliukasajon kaupan päälle.

Harjoittelu- ja syventävä vaihe

Mikäli olet saanut B-luokan ajokortin ennen 1.7.2018, etkä ole vielä suorittanut niihin liittyviä jatkovaiheita, on sinun suoritettava riskientunnistamiskoulutus niiden sijasta. Määräaika on sama kuin ennenkin, eli koulutus on suoritettava kahden vuoden kuluessa ajokortin saannista. Muussa tapauksessa ajo-oikeutesi katkeaa. Mikäli suoritit pimeän opetuksen ennen ajokoetta, voidaan se hyväksilukea ja kurssihinta on tällöin 50€ halvempi. Tällöin sinulla tulee olla esittää suoritetusta pimeän opetuksesta todistus.

Suoritettuasi koulutuksen, on sinun toimitettava siitä todistus Ajovarma OY:n toimipisteeseen ajo-oikeuden jatkumiseksi.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu allaolevan linkin kautta. Ilmoittautumisen jälkeen voit varata toimistoltamme ajotuntiajat. Teoriatunnit voi suorittaa kätevästi verkossa oppimisympäristön kautta.

Ilmoittaudu kurssille

Voit ilmoittautua kurssille ilmoittautumissivulla, puhelimitse, sähköpostitse tai käymällä toimistollamme.

Ilmoittauduttuasi sähköisesti saat sähköpostitse vahvistuksen ilmoittautumisestasi. Tarkistathan myös roskapostilaatikon.