Opetusluvalla

Suoritatko ajokorttia opetusluvalla? Tarjoamme autokoulupalveluita myös opetuslupaoppilaille. 1.7.2018 voimaantulevan lain mukaan opetusluvalla korttia suorittavan on tehtävä seuraavat osiot:

  • – Ensimmäistä ajokorttia suorittavan liikenneturvallisuuskoulutus (EAS) suoritetaan autokoulussa. Ei vaadita, mikäli oppilaalla on voimassaoleva ajokortti, tai on aloittanut kortin suorittamisen 30.6.2018 mennessä. Todistus koulutuksesta tulee olla ajo-opetuksessa mukana, ja se vaaditaan myös teoriakokeeseen.
  • Lakisääteinen ajoharjoittelu, harjoittelu voidaan suorittaa opetusluvalla
    • – AM luokassa ei vähimmäisajoharjoittelumäärää
    • – A -luokassa vähintään 5 ajotuntia
    • – B -luokassa vähintään 10 ajotuntia
  • Riskientunnistuskoulutus, suoritetaan autokoulussa. Koskee vain B -luokan ajo-opetusta.

Hinnasto opetusluvalla opiskeleville

EAS koulutus ja itseopiskelumateriaalit

TuoteHinta
Liikenneturvallisuuskoulutus (EAS)
40€
Oppimisen tueksi lisämaksusta:
Laaja Itseopiskelumateriaali
Sisältäen
- Oppikirjan
- Laajan itseopiskelutehtävämateriaalin
- Käyttöoikeuden Netreeni-teoriakoeharjoitusohjelman
toistaiseksi voimassaolevalla käyttöoikeudella
55€
Suppea itseopiskelumateriaali
Netreeni-teoriakoeharjoitusohjelma
toistaiseksi voimassaolevalla käyttöoikeudella
5€
EAS-koulutuksen yhteydessä
15€
Erikseen ostettuna
Ajotunti autolla
Räätälöity ajotunti juuri sinun tarpeisiin
80€
50 min

Riskientunnistuskoulutus

Riskientunnistamiskoulutus
(RTK)
 
Simulaattoripainotteisesti
-4 teoriatuntia verkossa tai luokassa
- Pimeän ja liukkaan ajo simulaattorissa
-Maantie- ja taajama-ajo oikealla autolla

290€
Autopainotteisesti
-4 teoriatuntia verkossa tai luokassa
- Pimeän ajo simulaattorissa
-Maantie- ja taajama- ja liukkaan ajo oikealla autolla
- Ratamaksu
390€

Tutustu joustaviin maksutapoihin

Ensimmäistä ajokorttia suorittavan koulutus (EAS-koulutus)

Ensimmäistä ajokorttia suorittavan tulee käydä autokoulussa, tai muussa hyväksytyssä oppilaitoksessa neljän teoriatunnin liikenneturvallisuuskoulutus. Teoriatunnit on suoritettavissa verkossa oppimisympäristössä, johon saat tunnukset ilmoittauduttuasi. EAS-koulutus tulee suorittaa ennen ajoharjoittelun alkua ja koulutuksen todistusta on pidettävä ajoharjoittelussa mukana. Voit ladata ja tulostaa todistuksen oppimisympäristöstä suoritettuasi EAS-koulutuksen.

Opiskelumateriaali

Voit ostaa meiltä laajan itseopiskelumateriaalin kortin suorittamisen ajaksi. Materiaali sisältää oppikirjan, itseopiskelutehtäviä, sekä teoriakokeen harjoitusohjemiston. Voit tilata materiaalin myös ilmoittautumisen jälkeen ottamalla yhteyttä puhelimitse, tai sähköpostilla.

Riskientunnistamiskoulutus (riskikoulutus)

Koulutus pitää sisällään neljä teoriatuntia ja neljä ajotuntia. Koulutuksen aiheita on muun muassa kuljettajan henkilökohtaiset riskit ja liikenteen rakenteelliset riskit. Teoriatunnit suoritetaan verkossa oppimisympäristössä, johon saat tunnukset ilmoittauduttuasi. Ajotuntien aiheet ovat riskit taajamassa, maantiellä, huonolla pidolla ja pimeällä. Pimeän ajo suoritetaan olosuhteista johtuen simulaattorilla. Liukkaalla ajo suoritetaan valinnan mukaan joko radalla, tai simulaattorilla. Muut ajot suoritetaan oikealla autolla. Hyödynnämme ajotunneilla monipuolisia liikenneympäristöjä.

Suosittelemme suorittamaan riskientunnistamiskoulutuksen siinä vaiheessa, kun ajaminen alkaa olemaan kohtalaisen itsenäistä, ja perusasiat on harjoiteltu. Koulutus suoritetaan ennen ajokoetta, mutta suosittelemme suorittamaan teoriatunnit jo ennen teoriakoetta.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu koulutuksiin allaolevasta linkistä. Mikäli haluat osallistua kurssille, voit ilmoittautua allaolevasta linkistä, ottaa meihin yhteyttä puhelimitse, tai laittaa meille aiheesta sähköpostia. Ilmoittautumisen jälkeen saat tunnukset teoriaopiskeluja varten oppimisympäristöön. Riskientunnistuskoulutuksen ajotunnit voi varata puhelimitse toimistosta.