Mopokortti (AM120)

Mopokortti (AM120) oikeuttaa sinua ajamaan kaksi- ja kolmipyöräistä mopoa

Mopokurssillamme on kiinteä hinta

Mopokortin ajoharjoittelun määrää ei ole lakisääteisesti määritetty. Ohjatusta ajoharjoittelusta on kuitenkin paljon erilaista hyötyä. Kuljettajan osaaminen kasvaa merkittävästi ohjatun ajoharjoittelun myötä. Tämä ilmenee esimerkiksi HUS:n tutkimuksesta. Mopokurssimme painottuu liikennetilanteiden harjoittelemiseen. Tavoitteemme on, että nuori saa erinomaiset lähtökohdat turvalliseen liikkumiseen hektisessä liikenteessä.

Mopo-oppilaamme saa ajo-oikeuden 94% varmuudella ensimmäisellä koeyrityksellä. Siitä syystä mopokurssin hinta on vakio, mikäli et pääse ajoharjoittelun jälkeen käsittelykoetta läpi, emme veloita lisäopetuksesta tai mopon käytöstä uusintakokeessa mitään. Tässä tapauksessa siis maksat ainoastaan uusintakäsittelykoemaksun Ajovarmalle.

Tarjoamme ajo-opetusta sekä skootterilla, että vaihdemopolla. Ajo-harjoittelu voidaan aloittaa, kun oppilas on täyttänyt 15 vuotta.

Ensimmäistä korttia suorittavalle

Hintatakuu 380 + viranomaismaksut alk. 96€
 • EAS-koulutus
 • Oppikirja
 • Itseopiskelumateriaali
 • Teoriakokeen harjoitusohjelma
 • Kolme ajotuntia á 50 min
 • Mopon käyttö käsittelykokeessa
 • Lisäajotunti kokeen hylkäyksestä johtuen 0€
 • Mopon käyttö uusintakokeessa 0€

T/AM121 ajokortin omaavalle

Hintatakuu 260 + viranomaismaksut alk. 96€
 • EAS-koulutus
 • Oppikirja
 • Itseopiskelumateriaali
 • Teoriakokeen harjoitusohjelma
 • Kaksi ajotuntia á 50 min
 • Mopon käyttö käsittelykokeessa
 • Lisäajotunti kokeen hylkäyksestä johtuen 0€
 • Mopon käyttö uusintakokeessa

Viranomaisille suoritettavat maksut

Ajokorttilupamaksu 39€ paperinen/24€ sähköinen hakemus

Teoriakoemaksu 40€ normaali koe/107€ suullinen koe

Käsittelykoemaksu 32€

Tutustu joustaviin maksutapoihin

Näin suoritat mopokurssin

1. ILMOITTAUDU VALITSEMALLA ITSELLESI ALOITUSPAKETTI

Sivun alaosasta löydät linkin ilmoittautumissivulle. Valitse aloituspaketti sen mukaan, suoritatko ensimmäistä ajokorttia, vai oletko jo ajokortillinen. Saat tunnukset oppimisympäristöön heti kun olemme vahvistaneet ilmoittautumisesi ja pääset aloittamaan opinnot. Voit maksaa aloitusmaksusi ilmoittautumisen yhteydessä kätevästi pankkitunnuksilla.

2. HAE AJOKORTTILUPAA TRAFICOM:LTA

Mopokortin suorittaminen edellyttää ajokorttilupaa. Mikäli sinulla on käytössä pankkitunnukset, etkä tarvitse kuvia tai lääkärintodistusta, voit hakea ajokorttiluvan sähköisesti. Lue lisää ajokorttiluvan hakemisesta.

3. ALOITA OPISKELU

Ensimmäistä ajokorttia suorittaessasi aloitat opiskelun neljän teoriatunnin EAS-koulutuksella. Toistaiseksi teoriatunnit ovat tarjolla ainoastaan verkkopalvelun kautta. Verkkotuntipalvelu on avoinna monipuolisesti. Näet tarkemmat aukioloajat oppimisympäristössä.

Kortin suorittaminen edellyttää monipuolista omatoimista opiskelua. Tätä varten käytössäsi on erittäin laaja ja monipuolinen sähköinen oppikirja, itseopiskelutehtäväpaketti ja Netreeni -teoriakoeharjoitusohjelma.

4. LÄPÄISE TEORIAKOE

Haettuasi ajokorttiluvan ja suoritettuasi riittävästi omatoimista itseopiskelua, voit käydä läpäisemässä teoriakokeen. Voit suorittaa teoriakokeen aikaisintaan 1kk ennen 15 vuotissyntymäpäivää.

5. SUORITA AJOTUNTEJA

Voit suorittaa mopotunteja kun olet läpäissyt teoriakokeen ja täyttänyt 15 vuotta.

6. LÄPÄISE KÄSITTELYKOE

Teoriakokeen suoritettuasi voit varata kauttamme käsittelykokeen. Mopokortti toimitetaan sinulle postitse hyväksytyn käsittelykokeen jälkeen.

ILMOITTAUTUMINEN

Klikkaamalla allaolevaa linkkiä, pääset ilmoittautumaan kursseille. Ilmoittauduttuasi saat sähköpostissa vahvistusviestin, jossa on tarkempaa tietoa kurssin suorittamisesta.

Mikäli suoritat ensimmäistä ajokorttia, aloitat opiskelun EAS-koulutuksella. EAS on neljän teoriatunnin laajuinen.  Voit suorittaa teoriatunnit sähköisen oppimisympäristön kautta. Saat sähköpostitse henkilökohtaiset tunnukset palveluun ilmoittauduttuasi kurssille.

Ilmoittaudu kurssille

Voit ilmoittautua kurssille ilmoittautumissivulla, puhelimitse, sähköpostitse tai käymällä toimistollamme.

Ilmoittauduttuasi sähköisesti saat sähköpostitse vahvistuksen ilmoittautumisestasi. Tarkistathan myös roskapostilaatikon.