Mopo (AM120)

Näin suoritat mopokurssin

Mopokurssin suorittaminen sujuu mutkatta, kun noudatat näitä ohjeita:

  1. Ilmoittaudu kurssille. Voit aloittaa mopokurssin aikaisintaan 6 kuukautta ennen 15. syntymäpäivää. Mikäli mopokortti on ensimmäinen ajokorttisi, suoritat aluksi 4 teoriatunnin laajuisen Turvallisuuskoulutuksen (EAS).
  2. Hae ajokokorttilupaa. Voit hakea ajokorttiluvan sähköisesti Trafin sivuilla, tai voit hoitaa sen toimistossamme. Ajokorttilupa kannattaa hoitaa aivan aluksi kuntoon.
  3. Opiskele huolella. Mopokurssin teoriaopiskelu on oppilaan oman aktiivisuuden varassa. Mopokurssiemme hintaan sisältyy laaja itseopiskelumateriaali, jonka avulla opiskelet kaiken tarvittavan verkkopalvelun kautta.
  4. Suorita teoriakoe. Kun olet opiskellut riittävästi ja olet hakenut ajokorttilupaa, voit suorittaa teoriakokeen. Ota kokeeseen mukaan henkilöllisyystodistus, opetus- ja tutkintotodistus, EAS-koulutuksen todistus, jos mopokortti on ensimmäinen ajokorttisi, ja huoltajan suostumus ajokortin suorittamista varten. Saat nämä kaikki paperit autokoululta. Voit suorittaa teoriakokeen aikaisintaan kuukautta ennen 15. syntymäpäivää.
  5. Varaa ajotunnit ja harjoittele riittävästi ajamista. Ajotunnit voit varata toimistostamme, kun teoriakoe on läpäisty. Ajotunteja voi ajaa, kun oppilas on täyttänyt 15 vuotta.
  6. Suorita käsittelykoe hyväksytysti. Käsittelykokeen suoritettuasi saat AM120-luokan ajokortin, jolla voit kuljettaa kaksi- ja kolmepyöräisiä mopoja.

Ajoharjoittelu

Mopokortin ajoharjoittelun määrää ei ole lakisääteisesti määritetty. Ohjatusta ajoharjoittelusta on kuitenkin paljon erilaista hyötyä. Kuljettajan osaaminen kasvaa merkittävästi ohjatun ajoharjoittelun myötä. Tämä ilmenee esimerkiksi HUS:n tutkimuksesta. Mopokurssimme painottuu liikennetilanteiden harjoittelemiseen. Tavoitteemme on, että nuori saa erinomaiset lähtökohdat turvalliseen liikkumiseen hektisessä liikenteessä.

Mopo-oppilaamme saa ajo-oikeuden 94% varmuudella ensimmäisellä koeyrityksellä. Siitä syystä kolmen ajotunnin mopokurssin hinta on vakio, mikäli et pääse kolmen ajotunnin jälkeen koetta läpi, emme veloita uudesta kokeesta mitään. Tässä tapauksessa siis maksat ainoastaan Ajovarman käsittelykoemaksun uudelleen.

Tarjoamme ajo-opetusta sekä skootterilla, että vaihdemopolla. Ajo-harjoittelu voidaan aloittaa, kun oppilas on täyttänyt 15 vuotta.

Hinta

Mopokurssimme sisältää aina 3 ajotuntia. Meillä on mopokurssissa käytössä hintatakuu; mikäli oppilas ei läpäise käsittelykoetta kolmen ajotunnin jälkeen, emme veloita uusintakoetta varten harjoittelusta, tai mopon käytöstä uusintakokeessa. Hintatakuu ei kata Ajovarman perimää käsittelykoemaksua.

Mopokurssi (AM120)
3 ajotunnin paketti
HINTATAKUU
Kurssimaksu
Sisältäen
EAS koulutuksen
Oppikirjan
Itseopiskelumateriaalin
Teoriakokeen harjoitusohjelman
Kolme ajotuntia á50min
Mopon käyttö käsittelykokeessa
380€
Lisäajotunti
kokeen hylkäyksestä johtuen
Maksuton
Mopon käyttö uusintakokeessaMaksuton

Tutustu joustaviin maksutapoihin

Kurssihinta ei sisällä ns. viranomaismaksuja. Ajokorttiluvan käsittelymaksu 20€/35€ hakemuksen jättötavasta riippuen. Teoriakoemaksu on normaalisti 35€. Käsittelykoemaksu on 28€.

Mopokortin suorittaminen edellyttää ajokorttilupaa. Lue lisää ajokorttiluvan hakemisesta.

Ilmoittautuminen

Klikkaamalla allaolevaa linkkiä, pääset ilmoittautumaan kursseille. Valitse ilmoittautumisotsikko sen mukaan, minkä viikon aikana haluat aloittaa. Ilmoittautuasi saat sähköpostiisi vahvistuksen, jossa on tarkemmat ohjeet kurssin aloittamiselle.

 

mopokortti