Moottoripyörä (A1, A2, A)

Moottoripyöräkortti (A1, A2, A)

Moottoripyöräkortti oikeuttaa sinua kuljettamaan luokkaa vastaavan moottoripyörän lisäksi muun muassa mopoa, mopoautoa ja traktoria. Kurssin suorittaminen sujuu vaivatta näillä ohjeilla.

1. Ilmoittaudu valitsemalla itsellesi aloituspaketti

Sivun alaosasta löydät linkin ilmoittautumissivulle. Valitse aloituspaketti sen mukaan, suoritatko ensimmäistä ajokorttia, vai oletko jo ajokortillinen. Maksaessasi aloituspaketin ilmoittautumisen yhteydessä,  saat tunnukset oppimisympäristöön heti ja pääset aloittamaan opinnot. Mikäli haluat suorittaa maksun käteisellä tai perinteisenä laskuna, saat tunnukset oppimisympäristöön käytyäsi toimistollamme tekemässä opetussopimuksen.

2. Aloita opiskelu

Ensimmäistä ajokorttia suorittaessasi aloitat opiskelun neljän teoriatunnin EAS-koulutuksella. Toistaiseksi teoriatunnit ovat tarjolla ainoastaan verkkopalvelun kautta. Verkkotuntipalvelu on avoinna ma-to klo 14-21.

Kortin suorittaminen edellyttää monipuolista omatoimista opiskelua. Tätä varten käytössäsi on erittäin laaja ja monipuolinen sähköinen oppikirja, itseopiskelutehtäväpaketti ja Netreeni -teoriakoeharjoitusohjelma.

3. Suorita ajotunteja

Voit suorittaa moottoripyörätunteja EAS-koulutuksen suoritettuasi. Entuudestaan ajokortin omaavat voivat varata ajotunteja heti ilmoittauduttuaan kurssille.

4. Läpäise teoriakoe

Haettuasi ajokorttiluvan ja suoritettuasi riittävästi omatoimista itseopiskelua, voit käydä läpäisemässä teoriakokeen.

5. Läpäise käsittelykoe ja ajokoe

Teoriakokeen suoritettuasi voit varata kauttamme käsittelykokeen. Käsittelykokeeseen voi osallistua suoritettuasi neljä ajotuntia. Käsittelykokeen läpäistyä voit osallistua ajokokeeseen. Moottoripyöräkortti toimitetaan sinulle postitse läpäistyn ajokokeen jälkeen.

Hinnasto A1

A1 kurssi hinnastoKurssihinta minimiopetusmäärällä
Ajokortittomalle
(suluissa harjoitusluvalla)
Sisältää
EAS-koulutuksen
Oppimateriaalin
5 ajotuntia á 50 minuuttia
(harjoitusluvalla 4 ajotuntia)
Pyörän käytön tutkinnossa
630€
(548€)
Ajokortilliselle
(suluissa harjoitteluluvalla)
Sisältää
Oppimateriaalin
5 ajotuntia á 50minuuttia
(harjoitusluvalla 4 ajotuntia)
Pyörän käytön tutkinnossa
570€
(488€)
Lisäopetusmaksut
Lisäajotunti (á 50min)82€
Pyörän käyttö uusintakokeessa90€

Hinnasto A2 ja A

A2 ja A kurssi hinnastoKurssihinta minimiopetusmäärällä
Ajokortittomalle
(suluissa harjoitusluvalla)
Sisältää
EAS-koulutuksen
Oppimateriaalin
1 peruskäsittelytunti kevytmoottoripyörällä
5 ajotuntia á 50 minuuttia
(harjoitusluvalla 4 ajotuntia)
Pyörän käytön tutkinnossa
757€
(666€)
Ajokortilliselle
(suluissa harjoitteluluvalla)
Sisältää
Oppimateriaalin
1 peruskäsittelytunti kevytmoottoripyörällä
5 ajotuntia á 50minuuttia
(harjoitusluvalla 4 ajotuntia)
Pyörän käytön tutkinnossa
697€
(606€)
Lisäopetusmaksut
Lisäajotunti (á 50min)88€
Pyörän käyttö uusintakokeessa90€

Kurssihintamme sisältävät yllämainittujen lisäksi pyörän käytön 1. ajokokeessa.

Kurssihinnat eivät sisällä Traficom:n/Ajovarma OY:n perimiä ajokorttilupamaksua (20€/35€ lupahakemuksen jättötavasta riippuen), mahdollista harjoittelulupamaksua (30€), eikä tutkintomaksuja (normaalisti yhteensä 100€).

Voidaksesi suorittaa A-luokan ajokortin, on sinun haettava ajokorttilupaa Traficom:lta.

Tutustu joustaviin maksutapoihin

AULIKSEN A1, A2 ja A-LUOKKIEN OPPILAITTEN KESKIMÄÄRÄINEN LOPULLINEN AJOTUNTIMÄÄRÄ
A1Ensimmäisenä ajokorttina suorittaneet9-10 ajotuntia
AM-kortilliset6-7
A2Kaikki yhteensä6-7 ajotuntia
AKaikki yhteensä6-7 ajotuntia

A-korttiluokkien ikärajat ja ajo-oikeudet 

  • A1 (”kevari”), oikeuttaa ajamaan max 11kW tehoista ja max 125cc kokoluokan pyörää. Kortin voi saada 16 vuotta täytettyä
  • A2 (”väli A”), oikeuttaa ajamaan max 35kW tehoista moottoripyörää, jonka tehoja ei ole kuristettu yli 70kW alkuperäistehot omaavasta pyörästä. Kortin voi saada 18 vuotta täytettyä
  • A (”rajoittamaton”), oikeuttaa ajamaan kaikkia moottoripyöriä. Kortin voi saada 24 vuotta täytettyä. Kortin voi saada aiemmin, kunhan omaa A2 luokan ajokortin, joka on ollut kaksi vuotta voimassa.

Harjoituslupa

Mikäli omistat jo pyörän, mutta et ajo-oikeutta, voit suorittaa A-luokat myös harjoitusluvalla. Voit hakea lupaa, kun olet suorittanut

  • – Teoriakokeen
  • – 4 ajotuntia
  • – Käsittelykokeen

Tarvitset omatoimista harjoittelua varten oman pyörän, joka on suoritettavaa korttiluokkaa vastaava. Lisäksi harjoittelua on valvottava nimetyn valvojan toimesta. Harjoituslupa on voimassa kolme kuukautta. Luvan myöntää Traficom.

A-luokkien korotus

Voit korottaa kaksi vuotta voimassa olleen A1-luokan ajokortin A2-luokan kortiksi ja A2-luokan kortin A-luokan kortiksi käymällä korotuskurssin, tai suorittamalla käsittely- ja ajokokeen korttiluokkaa vastaavalla pyörällä. Tällöin vaatimuksena on, että sinulla on ollut alempi luokka voimassa kaksi vuotta.

Voit korottaa korttia yhtä luokkaa isommaksi myös siinä vaiheessa kun saavutat isompaa luokkaa vastaavan iän, vaikkei edellinen kortti olekaan ollut kahta vuotta voimassa. Tällöin sinun tulee suorittaa teoria-, käsittely- ja ajokoe.

Mikäli olet korottamassa A1-korttia suoraan A-luokkaan, vaaditaan sinulta 24 vuoden ikä. Korotus tapahtuu suorittamalla teoria-, käsittely- ja ajokoe.

A-luokkinen korotushinnastoA1->A2
A2-> A
  
Korotuskurssi
2 teoriatuntia
5 ajotuntia
Ei kokeita
500€
Tutkinnolla korotus
Itseopiskelumateriaali
mahdollista teoriakoetta varten
70€
Ajotunti á 50min91€
Pyörän käyttö kokeessa90€

Kurssihinnat eivät sisällä ajokorttilupamaksua, eikä Ajovarman perimiä tutkintomaksuja. Ajantasaiset hintatiedot löydät Ajovarman sivuilta.

Ilmoittautuminen

Klikkaamalla allaolevaa linkkiä, pääset ilmoittautumaan kursseille.  Ilmoittautuasi saat sähköpostiisi vahvistuksen, jossa on tarkemmat ohjeet kurssin aloittamiselle.

Mikäli suoritat ensimmäistä ajokorttia, aloitat opiskelun EAS-koulutuksella. EAS on neljän teoriatunnin laajuinen.  Voit suorittaa teoriatunnit sähköisen oppimisympäristön kautta. Saat sähköpostitse henkilökohtaiset tunnukset palveluun ilmoittauduttuasi kurssille.

Mikäli sinulla on jo olemassaoleva ajokortti, tai olet suorittanut EAS-koulutuksen muualla, voit heti ilmoittautumisen jälkeen varata ajotunnin toimistosta.