Auto(B)

B-kortti

Autokoulun henkilöautokurssi (B-kurssi)

Henkilöauton ajokortti oikeuttaa sinua ajamaan auton lisäksi esimerkiksi traktoria, mopoa ja mopoautoa. Kurssin suorittaminen sujuu vaivatta näillä ohjeilla

1. Ilmoittaudu valitsemalla itsellesi aloituspaketti

Sivun alaosasta löydät linkin ilmoittautumissivulle. Valitse aloituspaketti sen mukaan, suoritatko ensimmäistä ajokorttia, vai oletko jo ajokortillinen. Maksaessasi aloituspaketin ilmoittautumisen yhteydessä,  saat tunnukset oppimisympäristöön heti ja pääset aloittamaan opinnot. Mikäli haluat suorittaa maksun käteisellä tai perinteisenä laskuna, saat tunnukset oppimisympäristöön käytyäsi toimistollamme tekemässä opetussopimuksen.

2. Aloita opiskelu

Ensimmäistä ajokorttia suorittaessasi aloitat opiskelun neljän teoriatunnin EAS-koulutuksella. Toistaiseksi teoriatunnit ovat tarjolla ainoastaan verkkopalvelun kautta. Verkkotuntipalvelu on avoinna ma-to klo 14-21.

Kortin suorittaminen edellyttää monipuolista omatoimista opiskelua. Tätä varten käytössäsi on erittäin laaja ja monipuolinen sähköinen oppikirja, itseopiskelutehtäväpaketti ja Netreeni -teoriakoeharjoitusohjelma.

3. Suorita ajotunteja

Voit varata itsellesi henkilöauton ajotunteja heti, kun olet ilmoittautunut kurssille. Ajotunnit kannattaa varata toimistosta puhelimitse. Tarjoamme ajotunteja manuaali- ja automaattivaihteisilla autoilla.

4. Läpäise teoriakoe

Haettuasi ajokorttiluvan ja suoritettuasi riittävästi omatoimista itseopiskelua, voit käydä läpäisemässä teoriakokeen.

5. Läpäise ajokoe

Suoritettuasi teoriakokeen, riskientunnistuskoulutuksen ja lakisääteiset ajotunnit, olet oikeutettu suorittamaan ajokokeen. Ajokortti toimitetaan sinulle postitse hyväksytyn ajokokeen jälkeen.

Henkilöautokurssin hinta

Lain mukaan voit suorittaa pakollisista ajotunneista jopa puolet simulaattorilla. Simulaattori on halvempi, mutta myös tehottomampi tapa opetella ajamaan. Simulaattori ei käytännössä korvaa oikealla autolla harjoittelun tarvetta, mutta toimii täydentävänä harjoitteluna. Huomioithan, että 10 perusajotuntia ja 4 riskientunnistamisajotuntia on ainoastaan lakisääteinen minimi. Koulutuksen lopullinen hinta määräytyy kunkin oppilaan yksilöllisestä ajoharjoittelun tarpeesta.

Tutustu alempana oppilaittemme keskimääräiseen ajoharjoittelun tarpeeseen.

LAKISÄÄTEISEN MINIMIOPETUKSEN HINTA
KURSSIN HINTA900€ - 1330€ ilman EAS-koulutusta

960€ - 1390€ sisältäen EAS koulutuksen
Hinnat sisältävät:
(EAS-KOULUTUKSEN 4 teoriatuntia 60€)
Vain ensimmäistä ajokorttia suorittaessa
RISKIENTUNNISTAMISKOULUTUKSEN 4 teoriatuntia ja 4 ajotuntia 290€ - 390€
Vaihtoehtoisesti
- Autopainotteisesti 390€ (pimeän ajo simulla, loput autolla)
- Simulaattoripainotteisesti 290€ (pimeän ja liukkaan ajo simulla, loput autolla)
10 PERUSAJOTUNTIA 420€ - 750€
Ajotunneista voi suorittaa simulaattorilla enintään puolet
- Ajotunti simulaattorilla á 9€
- Ajotunti oikealla autolla á 75€
KATTAVAN SÄHKÖISEN OPISKELUMATERIAALIN 70€
- oppikirja
- oppimisympäristö
- teoriakokeen harjoitusohjelma
AUTON KÄYTÖN 1. AJOKOKEESSA 120€
LISÄOPETUSHINNASTO0€ Lisäajotunti simulaattorilla
75€ Lisäajotunti oikealla autolla
120€ Auton käyttö uusintakokeessa

Simulaattoripainotteinen kurssi sopii pääsääntöisesti oppilaalle, jolla on hankittu jo entuudestaan vankka kokemus ja taito liikenteestä esimerkiksi moottoripyörällä. Simulaattoritunti on edullinen, mutta tarjoaa vain rajalliset mahdollisuudet ajotaidon kehittymiselle. 

Minimiopetuksien hinnat eivät sisällä TRAFICOM:n ja Ajovarma OY:n viranomaismaksuja.

Viranomaisille suoritettavat maksut

  • Ajokorttilupamaksu 35€ paperinen/20€ sähköinen hakemus
  • Teoriakoemaksu 35€ normaali/94€ tulkin avustama
  • Ajokoemaksu 90€

Ajokorttilupaa varten saatetaan edellyttää joitakin liitteitä. Lue lisää ajokorttiluvasta, ja sen hakemisesta.

Tutustu joustaviin maksutapoihin

Oppilaittemme keskimääräinen ajotuntimäärä

Haluamme erottua kilpailijoistamme avoimuudella, ja kertoa rehellisesti minimimäärien lisäksi oppilaittemme keskimääräisen ajoharjoittelun tarpeen. Autokoulukurssin lopullinen hinta riippuu aina yksilöllisestä ajoharjoittelun tarpeesta. Alla on esitelty Auliksen oppilaiden keskimääräinen lisäopetuksen määrä ennen hyväksyttyä ajokoetta. Keskimäärissä on mukana siis myös hylkäytyneiden ajokokeiden jälkeen suoritetut ajotunnit.

Auliksen henkilöautokorttia suorittavien oppilaiden keskimääräinen ajotuntimäärä
Ajotuntien määrä ensimmäisenä ajokorttina suorittavilla13 ajotuntia oikealla autolla
+riskientunnistamiskoulutuksen ajot
Ajotuntien määrä muun ajokortin entuudestaan omaavilla9 ajotuntia oikealla autolla
+riskientunnistamiskoulutuksen ajot

Taulukossa on huomioitu kaikki 1.1.2019 – 31.7.2019 välisenä aikana B-ajokortin saaneet Auliksen oppilaat.

Itseopiskelun tarve korostuu

Laaja itseopiskelumateriaali mahdollistaa erinomaisen tietopohjan jokaiselle oppilaalle. Saat meiltä kustannustehokkaan itseopiskelumateriaalin, jonka avulla opiskelet kaikki tarvittavat tiedot autolla-ajamiseen liittyen. Materiaali sisältää käyttöoikeuden sähköiseen oppikirjaan, laajaan tehtäväpakettiin ja teoriakokeeseen valmentavaan Netreeni-ohjelmaan.

Huolellinen ja aktiivinen itseopiskelu vähentää merkittävästi ajotuntien tarvetta.

Ilmoittautuminen

Klikkaamalla allaolevaa linkkiä, pääset ilmoittautumaan kursseille. Ilmoittauduttuasi saat jatko-ohjeet ja voit aloittaa opiskelun parhaimmillaan jopa samana päivänä.

Mikäli suoritat ensimmäistä ajokorttia, aloitat opiskelun EAS-koulutuksella. EAS on neljän teoriatunnin laajuinen.  Voit suorittaa teoriatunnit sähköisen oppimisympäristön kautta. Saat sähköpostitse henkilökohtaiset tunnukset palveluun ilmoittauduttuasi kurssille.

 

Mikäli sinulla on jo olemassaoleva ajokortti, tai olet suorittanut EAS-koulutuksen muualla, voit heti ilmoittautumisen jälkeen varata ajotunnin toimistosta.