Auto(B)

B-kortti

Autokoulun henkilöautokurssi (B-kurssi)

Ajokorttilain muutoksen myötä henkilöauton ajokortin (B-kortti) suorittaminen on selkeytynyt huomattavasti. Kaikki pakollinen ajo-opetus on ennen ajokoetta, eikä kortin saamisen jälkeisiä jatkovaiheita enää ole. Autokoulukurssin pakollisen opetuksen määrää on karsittu huomattavasti, ja varsinkin tiedollinen opiskelu on enemmän itseopiskelun varassa.

Uusi laki mahdollistaa myös aiempaa monipuolisemman opetusvälineiden käytön, ja simulaattorit ovat yleistyneet merkittävästi autokouluopetuksessa. Voit halutessasi suorittaa lakisääteisiä ajotunteja simulaattorilla erittäin edulliseen hintaan. Mikäli suoritat lakisääteiset oikealla autolla, saat harjoitella simulaattorilla vieläkin edullisemmin, nimittäin maksutta.

Auliksen henkilöautokurssi koostuu seuraavista osista:

  • 1.Ensimmäistä ajokorttia suorittavan Liikenneturvallisuuskoulutus (EAS-koulutus); neljän teoriatunnin mittainen peruskoulutus liikenneturvallisuudesta. Tätä ei vaadita, mikäli sinulla on mikä tahansa olemassaoleva ajokortti, tai olet suorittanut koulutuksen aiemmin. Voit suorittaa valintasi mukaan teoriat joko perinteisenä luokkaopetuksena, tai vaihtoehtoisesti virtuaalisesti verkossa.
  • 2. Itseopiskelu; Tarjoamme käyttöösi erinomaisen ja laajan itseopiskelumateriaalin, joka on helppokäyttöinen niin tietokoneella, tabletilla, kuin puhelimella. Itseopiskelumateriaali on WEBAUTO-oppimisympäristössä, johon saat omat tunnukset tehtyäsi kanssamme opetussopimuksen. Ahkera itseopiskelu on avain vähemmän ajoharjoittelun tarpeelle.
  • 3.  Vähintään 10 tuntia (á 50 minuuttia) ajoharjoittelua. Näistä enintään viisi voidaan suorittaa simulaattorilla ja vähintään viisi oikealla autolla. Mikäli omaat jo laajaa liikenteellistä osaamista, saattaa minimiajomäärä riittää sinulle. Pääsääntöisesti minimimäärä ei riitä, vaan riittävän ajotaidon saavuttamiseksi on harjoiteltava oikealla autolla enemmän.
  • 4. Riskientunnistamiskoulutus; kokonaisuus, joka koostuu neljästä teoriatunnista (á 45 minuuttia) ja neljästä ajotunnista (á 50 minuuttia). Teoriatunnit on tarjolla myös perinteisinä luokkatunteina. Simulaattoripainotteisessa vaihtoehdossa pimeällä ja liukkaalla ajot suoritetaan simulaattorilla. Autopainotteisessa kurssissa ainoastaan pimeällä ajo suoritetaan simulaattorilla ja liukkaalla ajo suoritetaan ajoharjoitteluradalla. Taajaman ja maantien riskientunnistusajot ajetaan oikealla autolla.

Henkilöautokurssin hinta

Voit valita kahdesta eri kokonaisuudesta, joiden pohjalta ajoharjoittelua lähdetään työstämään. Huomioithan, että 10 perusajotuntia riskientunnistamiskoulutuksen lisäksi on ainoastaan lakisääteinen minimi. Koulutuksen lopullinen hinta määräytyy kunkin oppilaan yksilöllisestä ajoharjoittelun tarpeesta.

Tutustu alempana oppilaittemme keskimääräiseen ajoharjoittelun tarpeeseen.

LAKISÄÄTEISEN MINIMIOPETUKSEN HINTA
KURSSIN HINTA900€ - 1330€ ilman EAS-koulutusta

960€ - 1390€ sisältäen EAS koulutuksen
Hinnat sisältävät:
(EAS-KOULUTUKSEN 60€)
Vain ensimmäistä ajokorttia suorittaessa
RISKIENTUNNISTAMISKOULUTUKSEN 290€ - 390€
Vaihtoehtoisesti
- Autopainotteisesti 390€
- Simulaattoripainotteisesti 290€
10 PERUSAJOTUNTIA 420€ - 750€
Ajotunneista voi suorittaa simulaattorilla enintään puolet
- Ajotunti simulaattorilla á 9€
- Ajotunti oikealla autolla á 75€
KATTAVAN SÄHKÖISEN OPISKELUMATERIAALIN 70€
- oppikirja
- oppimisympäristö
- teoriakokeen harjoitusohjelma
AUTON KÄYTÖN 1. AJOKOKEESSA 120€
LISÄOPETUSHINNASTO0€ Lisäajotunti simulaattorilla
75€ Lisäajotunti oikealla autolla
120€ Auton käyttö uusintakokeessa

Simulaattoripainotteinen kurssi sopii pääsääntöisesti oppilaalle, jolla on hankittu jo entuudestaan vankka kokemus ja taito liikenteestä esimerkiksi moottoripyörällä. Simulaattoritunti on edullinen, mutta tarjoaa vain rajalliset mahdollisuudet ajotaidon kehittymiselle. 

Minimiopetuksien hinnat eivät sisällä TRAFICOM:n ja Ajovarma OY:n viranomaismaksuja.

Viranomaisille suoritettavat maksut

  • Ajokorttilupamaksu 35€ paperinen/20€ sähköinen hakemus
  • Teoriakoemaksu 35€ normaali/94€ tulkin avustama
  • Ajokoemaksu 90€

Ajokorttilupaa varten saatetaan edellyttää joitakin liitteitä. Lue lisää ajokorttiluvasta, ja sen hakemisesta.

Tutustu joustaviin maksutapoihin

Opetuksen toteutunut keskimääräinen kokonaishinta

Haluamme erottua kilpailijoistamme avoimuudella, ja kertoa rehellisesti minimimäärien lisäksi oppilaittemme keskimääräisen ajoharjoittelun tarpeen. Autokoulukurssin lopullinen hinta riippuu aina yksilöllisestä ajoharjoittelun tarpeesta. Alla on esitelty Auliksen oppilaiden keskimääräinen lisäopetuksen määrä ennen hyväksyttyä ajokoetta. Keskimäärissä on mukana siis myös hylkäytyneiden ajokokeiden jälkeen suoritetut ajotunnit.

Auliksen henkilöautokorttia suorittavien oppilaiden keskimääräinen ajotuntimäärä
Ajotuntien määrä ensimmäisenä ajokorttina suorittavilla13 ajotuntia oikealla autolla
+riskientunnistamiskoulutuksen ajot
Ajotuntien määrä muun ajokortin entuudestaan omaavilla10,5 ajotuntia oikealla autolla
+riskientunnistamiskoulutuksen ajot

Taulukossa on huomioitu kaikki 1.7.2018 – 26.2.2019 välisenä aikana B-ajokortin saaneet Auliksen oppilaat.

Itseopiskelun tarve korostuu

Laaja itseopiskelumateriaali mahdollistaa erinomaisen tietopohjan jokaiselle oppilaalle. Saat meiltä kustannustehokkaan itseopiskelumateriaalin, jonka avulla opiskelet kaikki tarvittavat tiedot autolla-ajamiseen liittyen.Materiaali sisältää käyttöoikeuden sähköiseen oppikirjaan, laajaan tehtäväpakettiin ja teoriakokeeseen valmentavaan Netreeni-ohjelmaan.

Huolellinen ja aktiivinen itseopiskelu vähentää merkittävästi ajotuntien tarvetta.

Ilmoittautuminen

Klikkaamalla allaolevaa linkkiä, pääset ilmoittautumaan kursseille. Valitse ilmoittautumisotsikko sen mukaan, minkä viikon aikana haluat aloittaa. Ilmoittauduttuasi saat jatko-ohjeet ja voit aloittaa opiskelun parhaimmillaan jopa samana päivänä.