Auto(B)

Auliksen erinomaiset tulokset ajokokeissa

Auliksen oppilaiden tutkintomenestys ja lisäharjoittelun tarve
Ensimmäisessä ajokokeessa hyväksytyt B-oppilaat76,5%
Keskimääräinen lisäopetusen tarve
Keskiarvossa on mukana myös hylättyjen ajokokeiden jälkeen ajetut lisäajotunnit
3 ajotuntia
Ensimmäistä ajokorttia suorittavilla
0,5 ajotuntia
Mopo-, traktori-, tai moottoripyöräkortin omaavilla

Taulukossa on tilastoituna Autokoulu Auliksen B-luokan ajokokeet heinäkuu 2018 – joulukuu 2018 väliseltä ajalta.

Auliksen oppilaat ovat menestyneet uudenmallisessa autokoulukurssissa erinomaisesti. Ylläolevasta taulukosta näet keskimääräiset opetusmäärät, ja tutkintomenestyksen. Opetusmäärästä ilmenee keskimääräinen ajotuntien tarve, jolla ajokoe on läpäisty. Tutkintomenestysprosentti ilmaisee, kuinka moni on läpäissyt ajokokeen ensi yrittämällä. Taulukossa esitetyt määrät perustuvat 1.7.2018 alkaen henkilöauton ajokokeen läpäisseiden oppilaiden opetustietoihin. Taulukossa on otettu huomioon ne oppilaat, jotka ovat suorittaneet autokoulukurssin kokonaisuudessaan Auliksessa.  Taulukko auttaa sinua hahmottamaan, mitä ajokortin suorittaminen meillä todellisuudessa maksaa keskimäärin.

Autokoulun henkilöautokurssin (B-kurssi) rakenne

Ajokorttilain muutoksen myötä henkilöauton ajokortin (B-kortti) suorittaminen on selkeytynyt huomattavasti. Kaikki pakollinen ajo-opetus on ennen ajokoetta, eikä kortin saamisen jälkeisiä jatkovaiheita enää ole. Autokoulukurssin pakollisen opetuksen määrää on karsittu huomattavasti, ja varsinkin tiedollinen opiskelu on enemmän itseopiskelun varassa.

Auliksen henkilöautokurssi koostuu seuraavista osista:

  • 1.Ensimmäistä ajokorttia suorittavan Liikenneturvallisuuskoulutus (EAS-koulutus); neljän teoriatunnin mittainen peruskoulutus liikenneturvallisuudesta. Tätä ei vaadita, mikäli sinulla on mikä tahansa olemassaoleva ajokortti, tai olet aloittanut vanhanmallisen autokoulukurssin suorittamisen ennen 1.7.2018. Me tarjoamme tämän koulutuksen myös perinteisenä luokkaopetuksena.
  • 2. Itseopiskelu; Tarjoamme käyttöösi erinomaisen ja laajan itseopiskelumateriaalin, joka on helppokäyttöinen niin tietokoneella, tabletilla, kuin puhelimella. Itseopiskelumateriaali on WEBAUTO-oppimisympäristössä, johon saat omat tunnukset ostettuasi meiltä materiaalin käyttöoikeuden.
  • 3.  Vähintään 10 tuntia (á 50 minuuttia) ajoharjoittelua. Olemme olleet mukana Autokoululiiton 10+10 kokeilussa, jonka avulla olemme päässeet jo yli vuoden ajan kokeilemaan opettamista pienennetyillä ajo-opetusmäärillä. Meillä ajat kaikki ajotunnit oikealla autolla.
  • 4. Riskientunnistuskoulutus; kokonaisuus, joka koostuu neljästä teoriatunnista (á 45 minuuttia) ja neljästä ajotunnista (á 50 minuuttia). Teoriatunnit on tarjolla myös perinteisinä luokkatunteina. Koulutukseen kuuluva pimeänajo suoritetaan olosuhteista johtuen simulaattorilla. Muut ajot (taajama-, maantie-, liukkaanrata-ajo) suoritetaan oikealla autolla. Koulutuksen hinta sisältää myös ratamaksun.
  • 5. Maksutonta vapaaehtoista harjoittelua simulaattorilla. Oppilaittemme erinomaisen tutkintomenestyksen kulmakivenä on ajoharjoittelun toteutus oikealla autolla. Käytössämme on Degener -ajosimulaattori, jolla oppilas voi halutessaan vahvistaa liikennetaitoja ilman lisämaksua.

Hinnasto

Hinnoittelumme perustuu yksilölliseen ajoharjoittelun tarpeeseen. Sinun ei tarvitse tietää kurssille tullessasi, kuinka monta ajotuntia ostat. Maksat siis vain niistä ajotunneista, joita oikeasti tarvitset. Voit ostaa meiltä yllämainittuja osioita yksitellen, tai halutessasi voit ottaa kaikki meiltä. Alla olevat hinnat sisältävät kaikki pakolliset autokoulumaksut, mitä osioihin kuuluu. Riskientunnistuskoulutuksen hinta sisältää myös ratamaksun.

B-kurssin hinta minimiopetusmäärillä 
B-kurssi ensimmäistä ajokorttia suorittavalle
Sisältäen:
EAS-koulutus 60€
Itseopiskelumateriaali 70€
Ajo-opetus oikealla autolla 10x75€
Riskientunnistuskoulutus ratamaksuineen 390€
Maksutonta harjoittelua simulaattorilla
Auton käyttö 1. ajokokeessa 120€
1390€
B-kurssi ajokortilliselle
Sisältäen
Itseopiskelumateriaali 70€
Ajo-opetus oikealla autolla 10x75€
Riskientunnistuskoulutus ratamaksuineen 390€
Maksutonta harjoittelua simulaattorilla
Auton käyttö 1. ajokokeessa 120€
1330€
LISÄOPETUSHINNASTO
Lisäajotunti
á 50minuuttia
75€
Auton käyttö uusinta-ajokokeessa120€

Tutustu joustaviin maksutapoihin

Hinnat eivät sisällä Trafille maksettavia viranomaismaksuja. Ajantasaiset hintatiedot ajokorttilupaan ja tutkintoihin liittyen löydät Ajovarman sivuilta. Normaalitapauksissa viranomaismaksut ovat yhteensä 165€ (ajokorttilupa 35€, teoriakoemaksu á 35€ ja ajokoemaksu á 90€).

Ajokorttilupaa varten saatetaan edellyttää joitakin liitteitä. Lue lisää ajokorttiluvasta, ja sen hakemisesta.

Itseopiskelun tarve korostuu

Laaja itseopiskelumateriaali mahdollistaa erinomaisen tietopohjan jokaiselle oppilaalle. Saat meiltä kustannustehokkaan itseopiskelumateriaalin, jonka avulla opiskelet kaikki tarvittavat tiedot autolla-ajamiseen liittyen. Olemme huomanneet, että monipuolinen itseopiskelu on vähentänyt oppilailla ajotuntien tarvetta. 

auto_bkortti