Auto(B)

B-kortti

Avoimuus on valttimme

Me ilmoitamme aina halvan alkaen- hinnan lisäksi myös oppilaiden keskimääräisen toteutuneen hinnan. Ilmoitamme myös keskimääräisen ajoharjoittelun määrän, mitä oppilaamme ovat tarvinneet läpäistäkseen ajokokeen ja ilmoitamme myös ajokokeen läpäisyprosentin. Muut autokoulut eivät näitä yleensä julkaise. Halpa alkaen- hinta ei pääsääntöisesti toteudu, vaan lakisääteisen minimiopetuksen lisäksi oppilas tarvitsee pääsääntöisesti lisäharjoittelua, joka nostaa toteutunutta kurssimaksua merkittävästi. Olemme myös valtakunnan ainoita autokouluja, jotka ovat määrittäneet henkilöautokurssille maksimihinnan.

Manuaalivaihteisella tai automaatilla

Voit suorittaa ajokortin niin manuaali-, kuin myös automaattivaihteisella. Mikäli suoritat kortin automaatilla, saat tällöin ajokorttiin erityisehdon, joka sallii vain automaattivaihteisen auton kuljettamisen. Erityisehdon voi poistaa myöhemmin suorittamalla ajokokeen manuaalivaihteisella. Mikäli suoritat meillä kortin automaatilla ja vaihdat kortin manuaaliseksi 9 kuukauden kuluessa ajokortin saamisesta, emme veloita manuaaliauton käytöstä kokeessa lainkaan. Maksat tuolloin vähintään yhdestä ajotunnista, eli 80€.

Ei paketteja vaan yksilöllinen opetus

Meillä sinun ei tarvitse sitoutua paketteihin kurssin alussa. Auton käsittely harjoitellaan ensin simulaattorilla, jonka jälkeen käsittelyä harjoitellaan omalla autolla. Tämän jälkeen päätät itse, millä tavoin haluat ajotunnit suorittaa. Simulaattorituntimme on markkinoiden edullisin, kurssin suorittajalle 0€. Ainoa vaatimus on, että puolet ajotunneista tulee suorittaa oikealla autolla. Pakollisia ajotunteja on 14. Alempaa löydät taulukoituna oppilaittemme keskimääräisen ajoharjoittelun määrän, keskimääräisen kurssin kokonaishinnan, sekä läpäisyprosentit vuodelta 2021. Huomionarvoista on että valtaosa oppilaistamme valitsee ensimmäisten tuntien jälkeen jatkavan ajoharjoittelua ainoastaan oikealla autolla.

Henkilöautokurssin hinta

Ajokortti on aina arvokas investointi. Arvoihimme kuuluu läpinäkyvä ja rehellinen hinnan ilmoitus. Yhtenä harvoista autokouluista ilmoitamme halvan alkaen -hinnan lisäksi keskimääräisen hinnan ja olemme asettaneet myös kurssille hintakaton. Henkilöautokurssi sisältää lakisääteisesti vähintään 14 ajotuntia, joista vähintään 5,5 tuntia tulee suorittaa oikealla autolla. Meidän autokoulussa on suoritettava vähintään 7 ajotuntia oikealla autolla. Huomioithan, että lakisääteinen minimi on pääsääntöisesti riittämätön, ja vain harva läpäisee ajokokeen ajettuaan seitsemän ajotuntia autolla. Simulaattori on hyvä lisä harjoitteluun, mutta riittävä ajotaito vaatii kuitenkin riittävän määrän harjoittelua. Ensimmäistä ajokorttia suorittavien on tavallisesti ajettava kaikki vähimmäistunnit, ja muutama lisätunti läpäistääkseen ajokokeen. Sen sijaan T- AM- tai A-luokan ajokortin omaavat suorittavat kurssin yleensä vähemmällä harjoittelulla. Moottoripyörä- ja mopoautokortillisilla on useimmin mahdollisuus läpäistä ajokoe suoritettuaan ainoastaan seitsemän oikealla autolla ajettua ajotuntia.

Allaolevasta hinnastosta näet lopullisen hinnan määräytymisen perusteet. Lopullinen hinta määräytyy jokaisen oppilaan yksilöllisen harjoittelun tarpeen mukaan. Hintakatto varmistaa maksimihinnan, jonka yli emme laskuta kurssista. Kurssihintamme sisältävät AINA mahdollisen ratamaksun ja auton käytön 1. ajokokeessa.

HINNASTO
Hinta alkaen
sisältäen oppimateriaalin,
7 ajotuntia simulaattorilla ja
7 oikealla autolla,
auton käytön ajokokeessa
ja ensimmäistä ajokorttia suorittavalla EAS koulutuksen á 45€
Ensimmäistä korttia suorittavalle 905€
+ viranomaismaksut alk 163€

Ajokortilliselle 860€
+ viranomaismaksut alk 163€
Meillä ei ole käytössä erillisiä paketteja. Sinun ei siis tarvitse päättää ennen kurssin alkua, kuinka monta ajotuntia aiot milläkin tavalla suorittaa. Alle on listattu kuitenkin joitain esimerkkejä, joiden avulla näet kokonaiskustannusten suuruusluokan.
HINTAESIMERKKI Kun kaikki pakolliset ajot, paitsi pimeän ajo suoritetaan oikealla autolla

sisältäen oppimateriaalin,
1 ajotunti simulaattorilla
13 oikealla autolla,
vapaavalintainen määrä lisäharjoittelua simulaattorilla,
auton käytön ajokokeessa
ja ensimmäistä ajokorttia suorittavalla EAS koulutuksen á 45€
Ensimmäistä korttia suorittavalle 1415€
+ viranomaismaksut alk 163€

Ajokortilliselle 1360€
+ viranomaismaksut alk 163€
HINTAESIMERKKI Keskimääräinen kokonaishinta vuonna 2021
Oppilaittemme keskimääräinen toteutunut kokonaishinta sisältäen kaikki tarvittavat kurssimaksut

Valtaosa oppilaistamme valitsee liukkaan ajon suoritettavan radalla
Ensimmäistä korttia suorittavalle 1669€
+ viranomaismaksut alk 163€

Ajokortilliselle 1220€
+ viranomaismaksut alk 163€
B-KURSSIN HINTAKATTO
Maksimihinta, jonka yli emme oppilaan kurssista laskuta.
2000€
+ viranomaismaksut alk 163€
Lopullisen hinnan määräytymisperusteet
(EAS-KOULUTUS 4 teoriatuntia 45€)
Vain ensimmäistä ajokorttia suorittaessa
RISKIENTUNNISTAMISKOULUTUS 4 teoriatuntia ja 4 ajotuntia 290€ - 390€
Vaihtoehtoisesti
- yksi ajotunti simulaattorilla (pimeän ajo), kolme autolla (taajama- maantie- ja liukkaalla ajo) 390€ Ylivoimaisesti suosituin vaihtoehto oppilaittemme keskuudessa
- kaksi ajotuntia simulaattorilla (pimeän- ja liukkaalla ajo), kaksi autolla 290€ (pimeän ja liukkaan ajo simulla, taajama- ja maantieajo autolla)
10 PERUSAJOTUNTIA 400€ - 800€
Minimiajotunneista voi suorittaa simulaattorilla enintään puolet
- Ajotunti simulaattorilla á 0€ (norm 25€)
- Ajotunti oikealla autolla á 80€
KATTAVAN SÄHKÖINEN OPISKELUMATERIAALI 50€
- oppikirja
- oppimisympäristö
- teoriakokeen harjoitusohjelma
AUTON KÄYTTÖ 1. AJOKOKEESSA 120€
LISÄOPETUSHINNASTO0€ Lisäajotunti simulaattorilla
80€ Lisäajotunti oikealla autolla
120€ Auton käyttö uusintakokeessa

Kurssihinnat eivät sisällä TRAFICOM:n ja Ajovarma OY:n viranomaismaksuja. Viranomaismaksuja ei myöskään huomioida hintakatossa.

Viranomaisille suoritettavat maksut

  • Ajokorttilupamaksu 39€ paperinen/24€ sähköinen hakemus
  • Teoriakoemaksu 40€ normaali koe/107€ suullinen koe
  • Ajokoemaksu 99€

Ajokorttilupaa varten saatetaan edellyttää joitakin liitteitä, joiden hankkimisesta voi koitua kustannuksia. Lue lisää ajokorttiluvasta, ja sen hakemisesta.

Tutustu joustaviin maksutapoihin

Seuraavasta taulukosta löydät oppilaittemme keskimääräisen ajotuntien määrän oikealla autolla ennen hyväksyttyä ajokoetta.

Auliksen henkilöautokorttia suorittavien oppilaiden keskimääräinen ajotuntimäärä ja ajokokeen läpäisyprosentti vuonna 2021
Ajotuntien määrä ensimmäisenä ajokorttina suorittavilla18 ajotuntia oikealla autolla ja 3 ajotuntia simulaattorilla

Ajotuntien määrä muun ajokortin entuudestaan omaavilla8-9ajotuntia oikealla autolla
ja 3-4 ajotuntia simulaattorilla
Ensimmäisellä yrityksellä ajokokeen läpässeiden osuus kaikista oppilaistaEnsimmäistä ajokorttia suorittaneet 51,6%

Entuudestaan jonkin ajokortin omanneet 100%

Näin suoritat kurssin

Henkilöauton ajokortti oikeuttaa sinua ajamaan auton lisäksi esimerkiksi traktoria, mopoa ja mopoautoa. Saat kytkeä autoosi myös perävaunun tietyin rajoituksin. Tutustu tarkemmin B-kortin ajo-oikeuksiin. Kurssin suorittaminen sujuu vaivatta näillä ohjeilla

1. Ilmoittaudu valitsemalla itsellesi aloituspaketti

Sivun alaosasta löydät linkin ilmoittautumissivulle. Valitse aloituspaketti sen mukaan, suoritatko ensimmäistä ajokorttia, vai oletko jo ajokortillinen. Saat tunnukset oppimisympäristöön heti kun olemme vahvistaneet ilmoittautumisesi ja pääset aloittamaan opinnot. Voit maksaa aloitusmaksusi ilmoittautumisen yhteydessä kätevästi pankkitunnuksilla.

2. Hae ajokorttilupaa TRAFICOM:lta

Henkilöautokortin suorittaminen edellyttää ajokorttilupaa. Mikäli sinulla on käytössä pankkitunnukset, etkä tarvitse kuvia tai lääkärintodistusta, voit hakea ajokorttiluvan sähköisesti. Lue lisää ajokorttiluvan hakemisesta.

3. Aloita opiskelu

Ensimmäistä ajokorttia suorittaessasi aloitat opiskelun neljän teoriatunnin EAS-koulutuksella. Toistaiseksi teoriatunnit ovat tarjolla ainoastaan verkkopalvelun kautta. Verkkotuntipalvelu on avoinna monipuolisesti. Näet tarkemmat aukioloajat oppimisympäristössä.

Kortin suorittaminen edellyttää monipuolista omatoimista opiskelua. Tätä varten käytössäsi on erittäin laaja ja monipuolinen sähköinen oppikirja, itseopiskelutehtäväpaketti ja Netreeni -teoriakoeharjoitusohjelma.

4. Suorita ajotunteja

Voit varata itsellesi henkilöauton ajotunteja heti, kun olet edistynyt itseopiskeluissa tasolle kaksi. Lisäksi ensimmäistä korttia suorittavilta edellytämme ensimmäisten neljän teoriatunnin (EAS) suorittamista. Ajotunnit kannattaa varata toimistosta puhelimitse. Tarjoamme ajotunteja manuaali- ja automaattivaihteisilla autoilla. Ajoharjoittelu aloitetaan simulaattorilla. Kun käsittelytaidot ovat simulaattorilla riittävän hyvät, siirrytään harjoittelemaan oikealla autolla. Tämän jälkeen asiakas itse valitsee hyödyntääkö simulaattoria ajo-opetuksessa. Ainoastaan pieän ajo on sen jälkeen pakollinen simulaattorilla.

5. Läpäise teoriakoe

Haettuasi ajokorttiluvan ja suoritettuasi riittävästi omatoimista itseopiskelua, voit käydä läpäisemässä teoriakokeen.

6. Läpäise ajokoe

Suoritettuasi teoriakokeen, riskientunnistuskoulutuksen ja lakisääteiset ajotunnit, olet oikeutettu suorittamaan ajokokeen. Ajokortti toimitetaan sinulle postitse hyväksytyn ajokokeen jälkeen.

Ilmoittautuminen

Klikkaamalla allaolevaa linkkiä, pääset ilmoittautumaan kursseille. Ilmoittauduttuasi saat jatko-ohjeet ja voit aloittaa opiskelun parhaimmillaan jopa samana päivänä.

Mikäli suoritat ensimmäistä ajokorttia, aloitat opiskelun EAS-koulutuksella. EAS on neljän teoriatunnin laajuinen.  Voit suorittaa teoriatunnit sähköisen oppimisympäristön kautta. Saat sähköpostitse henkilökohtaiset tunnukset palveluun ilmoittauduttuasi kurssille.

Mikäli sinulla on jo olemassaoleva ajokortti, tai olet suorittanut EAS-koulutuksen muualla, voit heti ilmoittautumisen jälkeen varata ajotunnin toimistosta.