Ajokorttilupa ensimmäistä ajokorttia varten ja ajo-oikeuden korotus

Ajokorttilupa anotaan Liikenteen turvallisuusvirastolta (TRAFICOM). Paperinen hakemus voidaan täyttää toimistossamme, josta toimitamme sen edelleen viranomaisille. Paperisen lupahakemuksen maksu on 39€. Voit myös hakea ajokorttia sähköisesti Traficom:n sähköisestä asiointipalvelusta, jolloin hinta on 24€. Palveluun kirjaudutaan ajokortin suorittajan pankkitunnuksilla, tai mobiilivarmenteella. Voit tehdä sähköisen hakemuksen, mikäli et tarvitse lääkärintodistusta tai valokuvia hakemuksen liitteeksi. Ohjeet alla.

Suora linkki ensimmäisen ajokortin luvan sähköiseen hakemiseen

Suora linkki ajo-oikeuden sähköiseen korottamiseen

Kaksi passikuvaa

Mikäli sinulla on voimassaolevassa ajokortissa, passissa tai henkilökortissa korkeintaan viisi vuotta vanha kuva ja allekirjoitusnäyte, ja olet tunnistettavissa siitä kuvasta, et tarvitse uusia kuvia.

Mikäli tarvitset kuvat, mainitsethan kuvaamossa, että kuvat tulevat ajokorttiin. Sähköiset kuvat eivät kelpaa, vaan ne tulee olla tulostetut kuvat.

Lääkärintodistus ajokorttia varten tai nuorison terveystodistus

1.7. alkaen AM, T, A, tai B -luokkien ajokorttia varten et tarvitse lääkärintodistusta, mikäli sinulla ei ole todettu ajokorttilupahakemuksessa mainittua sairautta tai vammaa. Lista ajoterveyteen liittyvistä sairauksista löytyy Traficom:n ylläpitämästä ajokortti-info palvelusta.